Добре дошли в „Разказ за фолклор“

 

Щом четете това, вече сте част от света на Габриела Новакова. Габриела Новакова съм аз – журналист, хуморист (поне така си мисля), както и програмист (грешка..не аз, а моят брат е).

Разказ за фолклор
Новакова Г.

„Разказ за фолклор“ обаче не е личен блог, в който ще Ви занимавам с моята особа, а място, на което заедно с Вас ще преоткривамe преданието или познанието за народа ни.

Ще се заровя в книги, ще танцувам, ще показвам традициите, ще пея български народни песни (но не е препоръчително да чувате това :)) и обещавам да ви срещам с хора, които съхраняват нематериалното наследство на народа и предават пламъка на фолклора от поколение на поколение. Но за да бъда докрай искрена с Вас, казвам Ви, и Вие ще се „разболеете“ като мен. Защото: Фолклорът е „болест“ (парадоксално, добра болест), която всеки българин носи в ДНК-то си, но само определени хора могат да я „отключат“. „Неизлечимо болнитe“ разпространяваме „българския вирус“ без страх.
П.С. Ако се загубя по време на пътешествието, не се колебайте да ми помогнете.  А може би знаете повече от мен, споделете ми 🙂

4 коментара към “Добре дошли в „Разказ за фолклор“

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s